Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi)

Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi) İçin Malzemeler
- 14 adet milföy
İçi için;
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım kavanoz garnitür
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi) Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsümüzü tantunilik üzere küçük küpler halinde doğrayalım, tavaya alalım rengi dönene kadar pişirelim .
- Daha sonra soğanımızı ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp tavuklarımızın içine ekleyelim.
- Biraz sotelendikten sonra salçalarımızı ekleyip kavuralım.
- En son içine garnitürümüzü ekleyelim.
- Baharatlarını da ekleyip 1 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- İç harcımız suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen iç harcımızı soğuduktan sonra milföylerimizin ortasına koyup dört bir etrafını katlayarak biçimimizi verelim.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerimize yumurta sarısı sürerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 20 -25 dakika kadar pişirelim .
- Üzeri kızaran böreklerimizi fırından çıkarıp sıcak sıcak servisimizi yapalım.
- İsterseniz birebir iç harcını etli halde yapabilirsiniz yahut böreklik yufkaya da sarabilirsinz. Deneyenlere afiyet olsun 🌸.
Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi) Fotoğraflı Yapılışı

