Milföyden Pratik Mantı
Milföyden Pratik Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket milföy hamuru
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Bir kaç kol maydanoz
- 1 küçük kuru soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
Üzeri için;
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Bir fiske tuz
Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Milföyden Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kıymalı harcımızı materyaller birbirine geçecek biçimde yoğuralım.
- Milföy hamurlarımızı küçük küçük kareler halinde kesip içine kıymalı harçtan top halinde koyalım ve mantı kapatır üzere kapatıp alta gelecek formda karşıt çevirip tepsiye dizelim bu ortada tepsimizi çok hafif yağlayabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Pişen mantılarımızı servis tabağına alalım öteki tarafta sarımsak da yoğurdunuzu birleştirelim ve mantımızın üzerine dökelim.
- Bir tavada tereyağını eritip üzerine toz kırmızı biberi ekledikten sonra ocağın altını kapatalım yoğurtladığımız mantımızın üzerine hafif bir formda gezdirelim.
Çok kolay ve lezzetli bir tanım çıtır çıtır pratik bir tanım deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Milföyden Pratik Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













