Milföyden 1 Tepsi Börek

Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 200 gram kıyma
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımız için; kıymayı ve soğanı kavuralım. Kavrulan kıymaya doğrayıp yıkadığımız pırasaları ekleyelim hiç su koymadan kavuralım. Baharatlarını ekleyelim. Yumuşayan ve suyunu çeken pırasalı harcı kenara alalım soğutalım.
- Milföyleri merdane yardımıyla hafif açalım. Açtığımız hamura iç harcı koyup rulo halinde saralım. İki uçtan hafif çekerek tezgahın üstünde uzatalım 2 uçtan tepsimize yerleştirelim.
- En son üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun.
Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












