Milföyden 1 Tepsi Börek

Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 500 gram ıspanak
  • 200 gram kıyma
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcımız için; kıymayı ve soğanı kavuralım. Kavrulan kıymaya doğrayıp yıkadığımız pırasaları ekleyelim hiç su koymadan kavuralım. Baharatlarını ekleyelim. Yumuşayan ve suyunu çeken pırasalı harcı kenara alalım soğutalım.
  2. Milföyleri merdane yardımıyla hafif açalım. Açtığımız hamura iç harcı koyup rulo halinde saralım. İki uçtan hafif çekerek tezgahın üstünde uzatalım 2 uçtan tepsimize yerleştirelim.
  3. En son üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun.

Milföyden 1 Tepsi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Karpatka Pastası
Baton Yaş Pasta
Kırmızı Kapya Biber Meze
Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)
Baharatlı Kurabiye
Fırında Patates Köfte
Hdabla | © 2025 |