Milföy Pide

Milföy Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı pide;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi

Ispanaklı pide;

  • 200 gr ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Kaşarlı pide;

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu pide;

  • Sucuk
  • Kapya biber
  • Ketçap

Yumurtalı pide;

  • 1 adet yumurta

Milföy Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Milföy hamurunu tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
  2. Merdane ile dikdörtgen formunda açalım ve kenarlarını birleştirin çatal ile delikler açalım.
  3. Evde olan materyallerle pidelerinizi dilediğiniz formda yapabilirsiniz.
  4. Kıyma pide için kıymayı bir kabın içerisine alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyip tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Milföy hamurun üzerine yayalım.
  6. Ispanaklı pide için ıspanağı güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım.
  7. Uygun bir tavaya 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  8. Ardından tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  9. Son olarak doğranmış ıspanakları ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
  10. Milföy hamurun üzerine yayalım.
  11. Pidelerinizi dilediğiniz halde meskendeki gereçlerle birleştirip yapabilirsiniz.
  12. Hazırladığımız pidelerin kenarlarını yumurta sarısı sürelim.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında yaklaşık 30 dk kadar pişmeye bırakın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.

Milföy Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Tava
Karışık Sebze Çorbası Tarifi
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama
Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni
Sütlü Tart
Hdabla | © 2025 |