Milföy Köfte

Milföy Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet milföy
- 13 adet dondurulmuş Köftelerim (tariflerimde var bakabilirsiniz)
Sosu için:
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Servis için:
- Süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
Süslemek için:
- Maydanoz
Milföy Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföyler ve buzluktan çıkarılan köfteler çözdürülür.
- İçine köfteler sarılır istenilen hal verilir. (örnekler fotoğraflarda mevcut).
- Milföy kenarlarına erimiş tereyağından sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede toplam 17 dakikada pişirilir.
- İlk 10 dakika sonrası milföyler zıt çevrilir ardının da pişmesi için (⚠️her fırının ayarı farklı oluyo denetim ediniz).
- Servis tabağının üzerine süzme yoğurt konur üzerine kekik serpilir.
- Sos imaline geçilir. Tavada tereyağı eritilir, üzerine salça, karabiber eklenir.
- Süzme yoğurt üzerine milföy köfteler konur sosu dökülür son olarak maydanoz ile süslenir.
Afiyet olsun 🩷.
Milföy Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








