Milföy Köfte

Milföy Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy
  • 13 adet dondurulmuş Köftelerim (tariflerimde var bakabilirsiniz)

Sosu için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için:

  • Süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı kekik

Süslemek için:

  • Maydanoz

Milföy Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Milföyler ve buzluktan çıkarılan köfteler çözdürülür.
  2. İçine köfteler sarılır istenilen hal verilir. (örnekler fotoğraflarda mevcut).
  3. Milföy kenarlarına erimiş tereyağından sürülür.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede toplam 17 dakikada pişirilir.
  5. İlk 10 dakika sonrası milföyler zıt çevrilir ardının da pişmesi için (⚠️her fırının ayarı farklı oluyo denetim ediniz).
  6. Servis tabağının üzerine süzme yoğurt konur üzerine kekik serpilir.
  7. Sos imaline geçilir. Tavada tereyağı eritilir, üzerine salça, karabiber eklenir.
  8. Süzme yoğurt üzerine milföy köfteler konur sosu dökülür son olarak maydanoz ile süslenir.

Afiyet olsun 🩷.

Milföy Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Kaplı Mozaik Pasta
Çakallı Menemeni
Kıyır Kıyır Kalburabastı
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan)
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu
Pankek
Hdabla | © 2025 |