Milföy Böreği
Milföy Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet milföy hamuru
- 5-6 adet haşlanmış patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 kaşık lor peyniri
- Göz kararı süzme peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Milföy Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri doğrayıp, bir kaba alın. Tuz, kırmızı biber, kimyon, köri, karabiber ve sıvı yağ ekleyip yoğurun.
- Peynirli iç için; lor ve süzme peyniri ezerek karıştırın. İsteğe bağlı olarak maydanoz ekleyin.
- Milföy hamurlarını ikiye kesin. Bir kenarına iç harç koyup kapatın ve açılmaması için kenarlarını çatal ile bastırın.
- Hazırlanan hamurları tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 160 °c fırında 20–25 dakika pişirin.
Milföy Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









