Midye Tavuk

Midye Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu ( 200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı knor baharatı ( yoksa koymasanızda olur )
- 1 tatlı kaşığı tuz ( knor kullanırsanız tuzu denetimli koyunuz zira knor tuzlu oluyor)
Tavukları bulamak için;
- 1 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Midye Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları evvel küp küp katıyız.
- Karbonat ve maden suyunu karıştırınız ve tavukları içine koyup 30 dakika kadar bekletiniz.
- Diğer yanda sosu için gereçlerden evvel sarımsakları eziniz yada benim üzere rendeleyiniz.
- Maden suyunu baharatları ,unu koyunuz ve güzelce karıştırınız.
- Dinlenen tavukların suyunu sürünüz.
- Tavukları çok sık olmayacak formda şişe diziniz uygun bir tavaya sıvı yağı koyunuz.
- Tavukları evvel una sonra hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızgın yağda gerili onlu güzelce kızartınız ,yanına ister benim üzere pilavla isterseniz patates kızartması ile yanında dilediğiniz sosla servis yapınız.
Not : kekik sevenler 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz ben sevmiyorum o yüzden koymadım.
Midye Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




