Midye Tavuk

Midye Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu ( 200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı knor baharatı ( yoksa koymasanızda olur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( knor kullanırsanız tuzu denetimli koyunuz zira knor tuzlu oluyor)

Tavukları bulamak için;

  • 1 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Midye Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları evvel küp küp katıyız.
  2. Karbonat ve maden suyunu karıştırınız ve tavukları içine koyup 30 dakika kadar bekletiniz.
  3. Diğer yanda sosu için gereçlerden evvel sarımsakları eziniz yada benim üzere rendeleyiniz.
  4. Maden suyunu baharatları ,unu koyunuz ve güzelce karıştırınız.
  5. Dinlenen tavukların suyunu sürünüz.
  6. Tavukları çok sık olmayacak formda şişe diziniz uygun bir tavaya sıvı yağı koyunuz.
  7. Tavukları evvel una sonra hazırlamış olduğunuz sosa batırarak kızgın yağda gerili onlu güzelce kızartınız ,yanına ister benim üzere pilavla isterseniz patates kızartması ile yanında dilediğiniz sosla servis yapınız.

Not : kekik sevenler 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz ben sevmiyorum o yüzden koymadım.

Midye Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Köfte Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlamadan Brokoli Salatası (Çiğden)
Kolay Tiramisu
Çilekli Borcam Pastası
Orman Meyveli Kap Kek
Köfteli Patates
Annemin Keki
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.