Midye Poğaça
Midye Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı un
Arası için;
- 200 gram tereyağı
İçi için;
- 1 kase beyaz peynir
- 2 adet yumurta akı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Midye Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı materyalleri bir kapta çırpıcıyla karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra göz kararı un ekleyip yoğuruyor uz yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra 4 eşit kesime bölün merdane yardımıyla açıp ortalarına eritip ılıyan tereyağı sürüp, üzerine açtığımız bir beze daha üzerine koyup, yağ sürüp rulo biçiminde sarın streçliyip 40 dakika buzlukta dinlendirin.
- İki parmak kalınlığında kesip bir çay tabağı büyüklüğünde açıp peynir içine koyun. Üzerine yumurta, sıvı yağ karışımını sürün.
- 190 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🫠
Midye Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










