Midye Baklava

Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke ( elma üzüm farketmez)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)

Kaymağı için;

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

İçi için;

  • İri kıyılmış ceviz

Açmak için;

  • Mısır nişastası

Üzerine sürmek için;

  • 70 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklava hamuru için; tüm gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Cevizden biraz büyük modüller koparıp beze yapalım ve nişastaya bulayıp, servis tabağı büyüklüğünde açalım üst üste koyalım tabi ortalarına nişasta da sürmeyi unutmayalım en üste buzdolabı poşeti serip dolapta 2 saat bekletelim.
  3. Süt ve irmiği tencereye koy karıştırarak pişir göz göz olunca ocaktan al vanilya ekle soğumaya bırak çok sıvı görünebilir merak etme katılaşır 👍.
  4. Şerbet için; şeker su ve limonu karıştır ocağa al şerbet yoğunlaşana kadar kaynat yani kaşıktan en son damla çok yavaş akmalı 👍.
  5. Bezeleri tek tek birinci etapta boş nişasta ile aç sonra oklavayla büz ve yavaş yavaş aç üzerine ceviz serp soğumuş kaymağı koy ve en üste tekrar ceviz ekle (ben koymayı unutmuşum)
  6. Yufkaların her iki tarafını güzelce düzelt sonra kaymağın iki tarafını iki parmakla sıkıyoruz sonra bıçakla kesip aykırı çevirip düzeltip tepsiye dizelim üzerine yağ gezdirelim.
  7. 150 derecede düzgünce kızarana kadar pişirelim şerbet sıcak tatlı sıcak olmalı 👍şimdiden deneyecek olanların eline sıhhat 💫

Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glazürlü Limonlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Kurabiye
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Waffle
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Kısır
Islak Browni Kek (Kendinden Soslu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet