Kandil Simit

Kandil Simit Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta (beyaz dışı için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un+2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Kandil Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur için uygun bir kaba yarım paket tereyağı yahut margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ ,2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker ,1 adet yumurta sarısı bunları güzelce karıştırın.
  2. Unumuzu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan hamur olcak hamur 10 dk dinlenmeye bırakın.
  3. Uygun bir tavaya susmaları alıp rengi değişince kadar kavurun ,sonra onu da uygun bir tabak koyup soğumaya bırakın.
  4. Dinlenen hamurumuzdan bir kesim koparıp form verelim ,fırın tepsisine fırın kağıdı yerleştirdikten sonra üzerine koyalım.
  5. Şekil verdiğiniz hamuru evvel yumurta akına sonrada susama bulayalım.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişirelim ben bu tarifle yaklaşık 38 adet simit elde ettim.

Kandil Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Susamlı Tatlı Kurabiye
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye
Rizemin Mısır Ekmeği
Erişteli Mercimek Çorbası
Sebzeli Makarna
Hdabla | © 2025 |