Meyveli Mini Tartoletler
Meyveli Küçük Tartoletler Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
- 150 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin (vanilya özütü de kullanabilirsiniz.)
- 1 tutam tuz
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilin (vanilya özütü de kullanabilirsiniz.)
Üzeri için:
- Çilek
- Yaban mersini
- Ahududu vb. (isteğe bağlı meyveler)
Meyveli Küçük Tartoletler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tart hamurunun hazırlanışı: uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker, yumurta, vanilya ve tuzu ekleyin.
- Unu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Sert bir hamur olacak.
- Hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru iki fırın kağıdı ortasına koyun, tabanda açın, tart kalıplarınızdan biraz büyük bir kalıp ya da bardakla hamurlarınızı kesin ve küçük tart kalıplarına yerleştirin.
- Çatalla delikler açın. 180°c evvelce ısıtılmış fırında 18-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Kremasının yapılışı: sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpın.
- Isınan sütten bir kepçe alıp karışıma ekleyerek ılıtın, akabinde karışımı süte ekleyin.
- Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin, karıştırın.
- Üzerine streç sinema kapatıp soğumaya bırakın.
- Birleştirme: soğuyan tart tabanlarına pastacı kremasını doldurun.
- Üzerini doğradığınız meyvelerle süsleyin. Servis ederken pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!🤤.
Meyveli Küçük Tartoletler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










