Meyveli Kek

Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dondurulmuş meyve

Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz daha sonra süt sıvı yağ kabartma tozu vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Unuda ek edelim karıştırıp dilediğiniz yağlanmış kalıba dökelim meyveleri unu bulayıp kekin üst kısmına eşit bir biçimde yayalım.
  3. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim…….

Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yulaf Rüyası
Neslişah Sultan Saray Limonatası (Efsane)
Kıyma Soslu Fırın Patates
Pizza
Sebze Şöleni
Küçük Kaşarlı Ekmekçikler
Hdabla | © 2025 |