Meyveli Borcam Pastası
Meyveli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- Aldığı kadar un ( markaya nazaran değişebilir)
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 pk vanilin
- 1 paket krem şanti
Çikolata sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
Diğer gereçler;
- Muz
- Çilek
- Çikolata
Meyveli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekini yapıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz sonra azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Yağladığımız borcama kek hamurunu döküp güzelce yayalım ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Kreması için; süt, şeker ve unu tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve ocağa alıp yoğunlaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz sonra vanilini ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz en son krem şantiyi de ekleyip tekrar 5 dk çırpıyoruz.
- Sosu için; bütün materyalleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve ocakta yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız kekimizi çatal ile aralıklı delerek 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Kremamıza küçük küçük doğranmış muz, çilek ve çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz ve ıslattığımız kekimizin üzerine dikkatlice koyup güzelce yayalım.
- En son soğuyan kremamızın üzerin sıcak yaptığımız çikolata sosumuzu koyup güzelce yayalım ve soğuması için 2-3 saat dolaba koyalım.
- Soğuyan pastamızı istediğimiz formda servis edebiliriz. Afiyet olsun:)).
Meyveli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













