Tahinli Ekmek

Tahinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı (200 ml) tahin
  • 1 tatlı kaşığı elma yada üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu

Tahinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet yumurtanın beyazlarını derin bir çırpma kabına alıyoruz.
  2. Kar üzere olana kadar mikserle çırpıyoruz.
  3. Kenara ayırdığınız yumurta sarılarını bir çatal yardımıyla birkaç saniye çırpın.
  4. Kar üzere olan yumurta beyazının içine katıp köpüksü yapıyı söndürmeden spatula yardımıyla alttan üste karıştırın.
  5. Sonrasında sırasıyla tahin, sirke ve kabartma tozunu katıp yeniden spatula yardımıyla karıştırın.
  6. Yağlı kağıt koyduğunuz, baton formunda (31×12) kek kalıbına yada borcama dökün, evvelce ısıttığınız 180 derece fırında 40 dk pişirin.
  7. Kürdan yardımıyla denetim ettikten sonra pişince fırından çıkarın.
  8. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır. Şimdiden kolaylıklar, ellerinize sıhhat 🥰.

Tahinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pideden Pizza
Tavuk Çorbası
Tahinli Kaymaklı Hurma
Pastane Poğaçası
Kahve Sunumları
Nar Ekşili Efsane Kısır
Hdabla | © 2025 |