Meyveli Baton Pasta

Meyveli Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 100 gram beyaz pul çikolata
- Yarım kutu krema
Ganaj için;
- Yarım kutu krema
- 100 gram sütlü çikolata
Üzerini süslemek için;
- Çilek
- Fındık parçaları
Meyveli Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için: 4 adet oda ısısında yumurta ve 1 su bardağı şeker derin bir kabın içerisinde 4-5 dakika çırpılır.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip çırpılır.
- 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu, yarım paket vanilin elenerek eklenir.
- El çırpıcısıyla hamuru fazla söndürmeden karıştırılır.
- Fırın tepsisine, fırın kağıdı yerleştirilip, hamur dökülür. Spatula ile eşit yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarlı fırında, 12 dakikada pişirilir.
- Herkesin fırını tıpkı pişirmeyebilir, üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
- Pandispanya soğuyunca öbür bir fırın kağıdının üzerine zıt çevirip, pandispanyanın üzerindeki kağıdı çıkarın.
- Kenarlarını incecik kesip düzeltebilirsiniz. Benimki düzgündü kesmedim.
- Krema hazırlanışı: sütü, unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
- Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın, pul çikolataları ekleyip eritin, oda ısısına gelene kadar soğutun,üzerini streçleyin soğuyan muhallebiye vanilya, şanti ve kremayı ekleyip mikser ile çırpın.
- Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını ( yarısını da pastayı sıvamak için kullanın) yayın.
- Keki 3 eşit modüle kesin. Cetvelle ölçüp kesebilirsiniz🙌😄
- Parçaları ortasına dilediğiniz meyve ya da çikolata modüllerini ekleyerek üst üste yerleştirin.
- Etrafını kalan kremayla süsleyin.
- Ganaj; yarım kutu krema 100 gram sütlü çikolata kremayı hafif ısıtın, çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın.
- Üzerine de ganaj ekleyip çilek ve fındık kesimleriyle süsleyin.
- Buzdolabında biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.
Meyveli Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











