Meyveli Baton Pasta

Meyveli Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • Yarım paket vanilin

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 100 gram beyaz pul çikolata
  • Yarım kutu krema

Ganaj için;

  • Yarım kutu krema
  • 100 gram sütlü çikolata

Üzerini süslemek için;

  • Çilek
  • Fındık parçaları

Meyveli Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için: 4 adet oda ısısında yumurta ve 1 su bardağı şeker derin bir kabın içerisinde 4-5 dakika çırpılır.
  2. 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip çırpılır.
  3. 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu, yarım paket vanilin elenerek eklenir.
  4. El çırpıcısıyla hamuru fazla söndürmeden karıştırılır.
  5. Fırın tepsisine, fırın kağıdı yerleştirilip, hamur dökülür. Spatula ile eşit yayılır.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayarlı fırında, 12 dakikada pişirilir.
  7. Herkesin fırını tıpkı pişirmeyebilir, üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
  8. Pandispanya soğuyunca öbür bir fırın kağıdının üzerine zıt çevirip, pandispanyanın üzerindeki kağıdı çıkarın.
  9. Kenarlarını incecik kesip düzeltebilirsiniz. Benimki düzgündü kesmedim.
  10. Krema hazırlanışı: sütü, unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
  11. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  12. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  13. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, pul çikolataları ekleyip eritin, oda ısısına gelene kadar soğutun,üzerini streçleyin soğuyan muhallebiye vanilya, şanti ve kremayı ekleyip mikser ile çırpın.
  14. Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını ( yarısını da pastayı sıvamak için kullanın) yayın.
  15. Keki 3 eşit modüle kesin. Cetvelle ölçüp kesebilirsiniz🙌😄
  16. Parçaları ortasına dilediğiniz meyve ya da çikolata modüllerini ekleyerek üst üste yerleştirin.
  17. Etrafını kalan kremayla süsleyin.
  18. Ganaj; yarım kutu krema 100 gram sütlü çikolata kremayı hafif ısıtın, çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın.
  19. Üzerine de ganaj ekleyip çilek ve fındık kesimleriyle süsleyin.
  20. Buzdolabında biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.

Meyveli Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Çorba
Kabaklı Krep
Muzlu Rulo Pasta
Çikolata Soslu Tart Kek
Sebzeli Tavuk Sote
Patatesli Açık Pide
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet