Meyve Şöleni Pasta

Meyve Şöleni Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

*bardak ölçüm 200 ml

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket krem şanti

Meyvesi için;

  • 6-7 adet çilek
  • 1 adet muz

Sos için;

  • 1 su bardağı karışık orman meyvesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kutu krema (100 ml)

Meyve Şöleni Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar yeterlice çırpılır.
  2. Ardından süt, sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya da ekleyerek karıştırdıktan sonra katı yağ ile yağlanmış kalıba dökülür.
  4. 170 derecelik fırında fansız alt-üst ayarda 20 dk pişirilir.
  5. Fırından çıkıp birinci sıcaklığını atınca 1 bardak süt ile kekin her tarafı ıslatılır.
  6. Kreması için şanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp topaklanma olmaması için uygunca çırpılır, ocağın altı açılır.
  7. Fokurdayıp kıvam alınca altı kapatılıp şantisi eklenir ve yeterlice çırpılır.
  8. Krema soğuyunca küp küp doğranmış çilek ve muzlar kremaya eklenip karıştırılır kekin üzerine yayılır.
  9. Sos için; meyveler ve şeker ocağa alınır.
  10. Meyveler yumuşayıp suyunu salana kadar pişirilir.
  11. Yumuşayınca meyveler çatalla ezilip krema eklenir büsbütün karışınca altı kapatılır.
  12. Hazırladığımız pastaya en son sosu dökülüp isteğe nazaran süslenir.
  13. Dolapta en az 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilebilir.

Meyve Şöleni Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Nohutlu Arpa Şehriyeli Çorba
Adana Kebap Tarifi
Fırında Tavuk
Zeytinyağlı Brokoli Salatası
Karışık Kızartma
Krem Şantili Supangle
Hdabla | © 2025 |