Meyve Şöleni Pasta
Meyve Şöleni Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
*bardak ölçüm 200 ml
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket krem şanti
Meyvesi için;
- 6-7 adet çilek
- 1 adet muz
Sos için;
- 1 su bardağı karışık orman meyvesi
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım kutu krema (100 ml)
Meyve Şöleni Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar yeterlice çırpılır.
- Ardından süt, sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya da ekleyerek karıştırdıktan sonra katı yağ ile yağlanmış kalıba dökülür.
- 170 derecelik fırında fansız alt-üst ayarda 20 dk pişirilir.
- Fırından çıkıp birinci sıcaklığını atınca 1 bardak süt ile kekin her tarafı ıslatılır.
- Kreması için şanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp topaklanma olmaması için uygunca çırpılır, ocağın altı açılır.
- Fokurdayıp kıvam alınca altı kapatılıp şantisi eklenir ve yeterlice çırpılır.
- Krema soğuyunca küp küp doğranmış çilek ve muzlar kremaya eklenip karıştırılır kekin üzerine yayılır.
- Sos için; meyveler ve şeker ocağa alınır.
- Meyveler yumuşayıp suyunu salana kadar pişirilir.
- Yumuşayınca meyveler çatalla ezilip krema eklenir büsbütün karışınca altı kapatılır.
- Hazırladığımız pastaya en son sosu dökülüp isteğe nazaran süslenir.
- Dolapta en az 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilebilir.
Meyve Şöleni Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















