Meyhane Pilavı
Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk kırmızı biber
- 1 su bardağı domates sosu yahut 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça (karışık salça kullandım)
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavuralım.
- Ardından küçük küçük doğramış olduğumuz sivri biber ,kırmızı biberi ek ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavuralım.
- Tereyağını ek edip birkaç dakika kavuralım.
- Küp küp doğradığımız domates(rendede olabilir)yada domates sosunu ,salçamızı, tuz ,karabiber,kimyon ve kırmızı toz biber ekleyerek yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak pişirelim.
- Sonra bulguru ekleyelim tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyelim karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
- Üzeri göz göz olana kadar orta yüksek ateşte sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana dek pişirelim.
- Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım kapağın altına havlu kağıt koyup 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
- Pilavımızı nazikçe karıştırarak servis edebiliriz.
Afiyet olsun 🥰.
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













