Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tarifi
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane kabak
Kaplaması:
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Bandırmalık sosu:
- 5 kaşık yoğurt
- 1 kaşık tahin
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kasenin içerisinde un nişasta kabartma tozu tuz ve maden suyu karıştırılır.
- Kabaklar ince halka halka doğranır.
- Kabaklar kaplama harcına tek tek bandıktan sonra ısınmış yağda iki taraflı kızartılır.
- Kızaran kabaklarların yanına bandırmak için sarmısaklı tahinli yahut dileğe nazaran sarımsaksız da olabilir yoğurt hazırlanır.
Afiyet olsun.
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









