Meşhur Hatay Sürk Çökeleği

Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg beyaz çökelek
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı çekilmemiş kimyon
  • 2 yemek kaşığı çekilmemiş kekik (zâter)
  • 2 yemek kaşığı çökelek baharatı (aktardan alınıyor)
  • 6 diş sarımsak (ezilecek)
  • 2 yemek kaşığı tuz

Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza çökeleği alıp,üzerine tüm baharatları ve salçayı,sarımsağı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Tamamen harmanlanınca şekillendiriyoruz.
  3. Pişmesini isteyenler güneşte 1 hafta kurutup sonra kağıtlara sarıp güneş görmeyen bir yerde saklayıp o formda tüketebilir.
  4. İsteyenler direk streçleyip buzdolabına kaldırıp kahvaltılık ve biberli harcına katarak kullanabilir. Deneyeceklere afiyet olsun…☘️.

Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
Tavuklu Bezelye Yemeği
Brokoli Salatası (Kaşık Kaşık Yemelik)
Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Hdabla | © 2025 |