Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg beyaz çökelek
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı çekilmemiş kimyon
- 2 yemek kaşığı çekilmemiş kekik (zâter)
- 2 yemek kaşığı çökelek baharatı (aktardan alınıyor)
- 6 diş sarımsak (ezilecek)
- 2 yemek kaşığı tuz
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza çökeleği alıp,üzerine tüm baharatları ve salçayı,sarımsağı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Tamamen harmanlanınca şekillendiriyoruz.
- Pişmesini isteyenler güneşte 1 hafta kurutup sonra kağıtlara sarıp güneş görmeyen bir yerde saklayıp o formda tüketebilir.
- İsteyenler direk streçleyip buzdolabına kaldırıp kahvaltılık ve biberli harcına katarak kullanabilir. Deneyeceklere afiyet olsun…☘️.
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












