Meşhur Bursa Süt Helvası
Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 150 gr tereyağı
- (isteğe nazaran 1 vanilya)
Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını yalnızca üst ayarda açın. Yağı kısık ateşte eritin. Yanmamasına itina gösterin.
- Kısık ateşte unu 15 dk kadar kavurun. Biraz rengi dönecek.
- İyice kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.
- Kıvam alana kadar daima çırpıcı ile karıştırın.
- Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.
- Kaynayınca altını kapatın. (vanilya koymak isteyenler bu kademede koyabilir ben kullanmadım).
- Borcama yahut kaselere koyduğunuz tatlıyı en üst kısımda yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar tutun.
- Fırının en altına kendi tepsisini koymanızı tavsiye ederim, kabarıp taşarsa fırın batmasın.
- İster ılık ister soğuk yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







