Meşhur Bursa Süt Helvası

Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 150 gr tereyağı
  • (isteğe nazaran 1 vanilya)

Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını yalnızca üst ayarda açın. Yağı kısık ateşte eritin. Yanmamasına itina gösterin.
  2. Kısık ateşte unu 15 dk kadar kavurun. Biraz rengi dönecek.
  3. İyice kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.
  4. Kıvam alana kadar daima çırpıcı ile karıştırın.
  5. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.
  6. Kaynayınca altını kapatın. (vanilya koymak isteyenler bu kademede koyabilir ben kullanmadım).
  7. Borcama yahut kaselere koyduğunuz tatlıyı en üst kısımda yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar tutun.
  8. Fırının en altına kendi tepsisini koymanızı tavsiye ederim, kabarıp taşarsa fırın batmasın.
  9. İster ılık ister soğuk yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Meşhur Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftariyelik
One Pot Domates Salçalı Makarna
Tablacı Salatası
Çi Börek
El Açması 40 Kat Börek
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |