Meşhur Bursa Cantık
Meşhur Bursa Cantık Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırıyoruz)
İçi için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Meşhur Bursa Cantık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta maya, şeker, ılık su ve sütü karıştırıp 5 dakika bekliyoruz. Daha sonra içine yumurta akı, sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açıyor ve sıvı karışımı ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri ufak ufak doğrayıp domates rendesini de üzerine ek ediyoruz. Baharatları sıvı yağı ve kıymayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıyor, unlu tezgahta yuvarlıyoruz. Bezeleri fırın tepsisine koyup parmaklarımızla kenarları yüksek olacak formda açıyoruz.
- Kıymalı harcın geleceği kısmı çatalla deliyoruz ki pişerken kabarmasın.
- Kıymalı harcı ortalarına yayıyoruz, kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Meşhur Bursa Cantık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












