Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek
Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Patatesi için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çökelekli için;
- 100 gram çökelek
- 3 küçük uzunluk soğan ( tencerede kavrulacak yağ ile birlikte)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşarlı için;
- Yaklaşık 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Otlu peynirli için;
- Yaklaşık 50 gram ortaları için her kezinde birer çay kaşığı tereyağı
Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ve dinlendirmeye alıyoruz.
- Benim hamurumdan 12 beze çıktı.
- Şimdi harçların imaline başlayalım.
- Patatesli harç için haşlanmış patatesleri soyalım ve çatal yardımıyla güzelce ezelim içerisine tuzu, toz biberi ve yağını ekleyelim. Harcımız hazır.
- Çökelekli harç için, tavada evvel soğanları yağ ile birlikte kavuralım birazcık pembeleşmesi kâfi sonrasında içerisine toz biberi tuzu ve çökelek peyniri ekleyip karıştıralım. Harcımız hazır.
- Kaşarlı harç için yalnızca rendelememiz kâfi olacaktır.
- Otlu peynirli harcı için ise küçük küçük doğrayıp tabağa koyabilirsiniz.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp evvel d börekleri halde ki üzere yapalım ısıtılmış tavada önlü artlı hafif kızarana kadar pişirelim.
- Sonrada sıkmalar için birebir biçimde tabak büyüklüğünde açıp ekmek pişirelim ve içerisine sıcakken bır çay kaşığı kadar tereyağı sürüp istediğiniz harcı koyup sarin ben çökelekli ve kaşarlı yaptım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mersin / Adana Yöresi Sıkma Ve D Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












