Mermer Kek

Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 30 ml sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 100 ml krema
  • 300 gram un
  • 12 gram kabartma tozu

Kakaolu karışım için:

  • 25 gram kakao
  • 3 yemek kaşığı süt

Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını evvelce 180°c’ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
  2. Şeker, tereyağı, vanilya ve sıvı yağını bir kaba alıp çırpın.
  3. Karışım kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  4. Ardından yumurtaları tek tek ekleyin ve her birini yeterlice çırpın.
  5. Kremayı ek edin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
  7. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  8. Karışımın yarısını öteki bir kaba alın.
  9. Kakaolu karışımı hazırlamak için, 25 gram kakao ve 3 yemek kaşığı sütü karıştırarak başka yarım hamura ekleyin. Karıştırın.
  10. Hazırladığınız beyaz ve kakaolu hamurları kek kalıbına sırayla ikişer kaşık dökün.
  11. Beyaz hamurdan iki kaşık, akabinde kakaolu hamurdan iki kaşık olacak halde her iki karışımı da bitene kadar devam edin.
  12. Keki evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  13. Kekin içi büsbütün piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırarak denetim edin.
  14. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun! 🍰.

Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fakir Bayıldı- Cepte Dost Midede Şölen (Videolu)
Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Evde En Kolay Kavunlu Dondurma
Açma Kete(Kat Kat Aç Lezzette Zirveyi Aş) (Videolu)
Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği
Karides Güveç
Ekşi Mayalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |