Mermer Kek
Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 200 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 30 ml sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 100 ml krema
- 300 gram un
- 12 gram kabartma tozu
Kakaolu karışım için:
- 25 gram kakao
- 3 yemek kaşığı süt
Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını evvelce 180°c’ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
- Şeker, tereyağı, vanilya ve sıvı yağını bir kaba alıp çırpın.
- Karışım kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından yumurtaları tek tek ekleyin ve her birini yeterlice çırpın.
- Kremayı ek edin ve karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
- Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Karışımın yarısını öteki bir kaba alın.
- Kakaolu karışımı hazırlamak için, 25 gram kakao ve 3 yemek kaşığı sütü karıştırarak başka yarım hamura ekleyin. Karıştırın.
- Hazırladığınız beyaz ve kakaolu hamurları kek kalıbına sırayla ikişer kaşık dökün.
- Beyaz hamurdan iki kaşık, akabinde kakaolu hamurdan iki kaşık olacak halde her iki karışımı da bitene kadar devam edin.
- Keki evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Kekin içi büsbütün piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırarak denetim edin.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun! 🍰.
Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















