Mercimekli Köfte (Antep Usulü)

Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı mercimek
- 1 buçuk bardak köftelik simit
- 1 adet kuru soğan
- Yeşil soğan
- Sarımsak
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mercimeklere hoş bir biçimde yıkayıp tencereye alıyoruz.
- 5 su bardağı su ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz .
- Mercimek piştikten sonra 1,5 bardak ince simiti ve salçamızı atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.20 dakika dinleniyor .
- Soğanları ince ince doğrayıp bir tavaya yağımızı boşaltıp, üzerine doğradığımız kuru soğanı koyalım, biraz pembeleşsinceye kadar pişirelim.
- Köftemizi yoğurma kabına alıp yoğuralım, köftenin üzerine doğradığımız maydanozları, sarımsağı ve yeşil soğanı da atıp yoğuralım .
- Baharatlarıda ekledikten sonra yağı ve soğanı döküp tekrar bi çeşit yoğurduktan sonra köftemiz hazırdır afiyet olsun.
Mercimekli Köfte (Antep Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

