Mercimeklı Kabak Yemeği

Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: 200 ml

  • 1 bardak yeşil mercimek
  • 5 adet kabak
  • 1 adet renkli biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt

Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya mercimeği alalım üzerini geçecek kadar su ek edelim, mercimek yumuşayana kadar haşlamaya bırakalım.
  2. Diğer taraftan uygun kızgın tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış olan,soğanı biberi, kabağı sırası ile ek edelim tuzu ve baharatı ek ettikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  3. Yumuşamış olan mercimeğin suyunu süzelim ve kabak yemeğine ek edelim.
  4. Üzeri için:Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  5. Ayrıca iki yemek kaşığı kızgın yağın üzerine, kırmızı toz biberi ek edelim ve servise geçelim.
  6. Tabağa kabağı ek edelim dileğe nazaran sarımsaklı yoğurdu ek edip kırmızı toz biberli sosu üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.

Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani Samet Usulü
Kıymalı Yaprak Sarması
Gelin Pastası
Evde Latte Yapımı
Meyveli Kış Çayı
Çörek Otlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |