Mercimeklı Kabak Yemeği
Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: 200 ml
- 1 bardak yeşil mercimek
- 5 adet kabak
- 1 adet renkli biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya mercimeği alalım üzerini geçecek kadar su ek edelim, mercimek yumuşayana kadar haşlamaya bırakalım.
- Diğer taraftan uygun kızgın tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış olan,soğanı biberi, kabağı sırası ile ek edelim tuzu ve baharatı ek ettikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Yumuşamış olan mercimeğin suyunu süzelim ve kabak yemeğine ek edelim.
- Üzeri için:Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Ayrıca iki yemek kaşığı kızgın yağın üzerine, kırmızı toz biberi ek edelim ve servise geçelim.
- Tabağa kabağı ek edelim dileğe nazaran sarımsaklı yoğurdu ek edip kırmızı toz biberli sosu üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.
Mercimeklı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








