Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1.5 su bardağı pilavlı bulgur
  • 2 baş kelle soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sonbaharda çok yaptığımız bir yemektir yanında yeşil soğan ve bağ bozumunun son üzümleri ve ayran yufka ekmeğin üzerine pilavı döker yeriz bulgur pilavının en hoş hali diyebilirim.
  2. Mercimeği yıkayıp tencereye alalım üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip mercimekler pişene kadar haşlayalım, üzerine bulguru ekleyelim ocağı kısalım pişirelim.
  3. Diğer tarafta tereyağ ve zeytinyağla birlikte doğradığımız soğanı kavuralım karamelize olsun yani yeterlice pembeleşince salçayı tuzu ekleyelim, kavurup pilava ekleyip karıştıralım, yufka ekmeğin üzerine dökelim. Yufka kaide değil ancak biz bu formda yaparız yufka ekmekle yeriz çok hoş olur yanında soğan üzüm ayran enfessss.

Not:Ben tereyağ yerine kuyruk yağı kullandım bu pilava çok lezzet verir dilek ederseniz kuyruk yağı ile yapabilirsiniz.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kaşık Tatlısı
Soğuk Baklava Birde Böyle Dene
Saray Katmeri (Yalancı Lazanya)
Pratik Elmalı Kurabiye
Çikolatalı Güllaç (Soğuk Baklava Tadında)
Çöp Şiş Köfte Patates
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet