Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 su bardağı pilavlı bulgur
- 2 baş kelle soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 5 su bardağı su
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sonbaharda çok yaptığımız bir yemektir yanında yeşil soğan ve bağ bozumunun son üzümleri ve ayran yufka ekmeğin üzerine pilavı döker yeriz bulgur pilavının en hoş hali diyebilirim.
- Mercimeği yıkayıp tencereye alalım üzerine 5 su bardağı suyu ekleyip mercimekler pişene kadar haşlayalım, üzerine bulguru ekleyelim ocağı kısalım pişirelim.
- Diğer tarafta tereyağ ve zeytinyağla birlikte doğradığımız soğanı kavuralım karamelize olsun yani yeterlice pembeleşince salçayı tuzu ekleyelim, kavurup pilava ekleyip karıştıralım, yufka ekmeğin üzerine dökelim. Yufka kaide değil ancak biz bu formda yaparız yufka ekmekle yeriz çok hoş olur yanında soğan üzüm ayran enfessss.
Not:Ben tereyağ yerine kuyruk yağı kullandım bu pilava çok lezzet verir dilek ederseniz kuyruk yağı ile yapabilirsiniz.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










