Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça
Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- Alığı kadar un (ortalama 6 su bardağı ediyor)
İç harcı için:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 soğan
- Pul biber, karabiber, tuz
- Zeytinyağı
Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ve şekerin üzerine ılık su döküp mayalandıralım.
- Un hariç öbür tüm gereçleri ekleyip karıştıralım. Sonra azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurdukça hafif yağ da ekledim ele yapışmayacak kadar. Sonrasında mayalamaya bırakalım 15 dk mayalansın.
- Bu ortada iç harcı hazırlayalım. Soğanları doğrayıp kavuralım. Üzerine baharatları ve haşlanmış mercimeği ekleyelim 2-3 dk daha kavurup kapatalım.
- Poğaçalara hal verip içerisine harcını koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Yumurta alerjisi yoksa sarısını sürebilirsiniz. Varsa pekmezli su sürelim.
Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







