Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)

Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı düğü
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutama maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • Sıvı yağ
  • 4-5 bardak su

Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun.
  2. İçine evvel baharatları sonra salçaları atıp kavurun.
  3. Yıkanmış mercimeği, limon tuzunu, olağan tuzu ekleyip kavurun ve su ekleyin patatesi soyup 4-5 kesime bölün ve içine ekleyin ve gereğince üstünü geçecek kadar su ekleyin.
  4. Mercimekler ve patates pişince düğüyü ekleyip altını kapatın(su çok azaltıysa su ekleyerek kaynamasını bekleyin).
  5. Düğü yeterlice çekince maydanozları ekleyip güzelce yoğurun.

Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Fit Dondurma
Paskalya Çöreği
Karamelize Soğanlı Kereviz
Glutensiz Browni
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Avakadolu Muzlu Bebek Ara Öğün
Hdabla | © 2025 |