Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su

Harç için;

  • 3 su bardağı su (yoğurma sırasında eklenecek denetimli ekleyin azalıp artabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kısım maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tenceye yıkanan kırmızı mercimekleri koyun ve 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyip düzgünce suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekince altını kapatın ve köftelik bulgur ekleyip karıştırın ve yarım saat kadar bekletin.
  2. Bu ortada kuru soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun.
  3. Sonra yarım saat bekleyen mercimeklere soğanı, salçayı, baharatları, tuzu, ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve yoğurmaya başlayın ve azar azar suyu ekleyin ben 2 su bardağına yakın ekledim şayet kuru üzereyse daha da ek edilebilir.
  4. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve istenen kıvam olunca modüller koparıp elinizde biçim verin.

Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Tatlı
Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)
Şeker Pare
Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet