Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
Harç için;
- 3 su bardağı su (yoğurma sırasında eklenecek denetimli ekleyin azalıp artabilir)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 kısım maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tenceye yıkanan kırmızı mercimekleri koyun ve 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyip düzgünce suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekince altını kapatın ve köftelik bulgur ekleyip karıştırın ve yarım saat kadar bekletin.
- Bu ortada kuru soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun.
- Sonra yarım saat bekleyen mercimeklere soğanı, salçayı, baharatları, tuzu, ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve yoğurmaya başlayın ve azar azar suyu ekleyin ben 2 su bardağına yakın ekledim şayet kuru üzereyse daha da ek edilebilir.
- Macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve istenen kıvam olunca modüller koparıp elinizde biçim verin.
Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


