Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 büyük soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.
- Mercimekler uygunca pişip hafif sulu kalınca ocağı kapatın.
- Haşlanan mercimeğin içine ince bulguru ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için yarım saat bekletin.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Kavrulmuş soğanlı salçayı mercimekli karışıma ekleyip tuz, kimyon, karabiber ve pul biberi ek edin. Nar ekşisini de ekleyerek uygunca yoğurun.
- Karışım biraz soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar yoğurun.
- Harçtan küçük modüller koparıp elinizle sıkarak biçim verin.
- Marul yapraklarıyla ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!😋.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







