Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su

Sosu için;

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı ketçap (isteğe bağlı)
  • Marul
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak mercimekleri bol suda yıkanır süzülür.
  2. Tencereye alınan mercimekler 4 su bardağı su ile haşlanır.
  3. Suyunu çeken mercimeğin üzerine bulguru koyunuz.
  4. Yarım saate yakın dinlendirmeye bırakılır.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağı koyup incecik doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edilir. 10 dakika pişirilir.
  6. Sırasıyla; 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kimyonu pul biberi, naneyi, kekik son olarak 1 çay kaşığı ketçapi ekleyip düzgünce karıştırın bir tik suyunu çekene kadar pişirilir.
  7. Şişen mercimekli harcın üzerine salçalı sosu döküp iyicene harmanlayarak üzerine yeşil soğanı ve maydanozları ek edip elinize alıp parmak uçları yardımıyla form verilir. Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Kek
Kuzugöbeği Mantarı Kavurması
Vitamin Deposu Kış Çorbası
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
El Açması Patatesli Börek
Evde Kolayca Hazırlanan Şifalı Anason Çayı Ve Mucizevi Faydaları (Videolu)
Hdabla | © 2025 |