Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 4 su bardağı su
Sosu için;
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- 1 çay kaşığı ketçap (isteğe bağlı)
- Marul
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mercimekleri bol suda yıkanır süzülür.
- Tencereye alınan mercimekler 4 su bardağı su ile haşlanır.
- Suyunu çeken mercimeğin üzerine bulguru koyunuz.
- Yarım saate yakın dinlendirmeye bırakılır.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı koyup incecik doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edilir. 10 dakika pişirilir.
- Sırasıyla; 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kimyonu pul biberi, naneyi, kekik son olarak 1 çay kaşığı ketçapi ekleyip düzgünce karıştırın bir tik suyunu çekene kadar pişirilir.
- Şişen mercimekli harcın üzerine salçalı sosu döküp iyicene harmanlayarak üzerine yeşil soğanı ve maydanozları ek edip elinize alıp parmak uçları yardımıyla form verilir. Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








