Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 şise domates sosu
Piştikten sonra;
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 tane orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
(isteğe nazaran baharatlar)
İç harcı;
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- 1 limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce mercimeği bir hoş yıkayalım, akabinde tencereye domates sosunu koyalım, ısınan sosa mercimeğimizi koyup sıcak suyu ekleyerek pişirelim.
- Mercimeğin pişmesine yakın suluyken bulguru ekleyip duruma nazaran az sıcak suda ekleyerek bi 20 dk dinlenmeye bırakalım.
- Sosu için soğanları kavurup, salçayı ekleyelim ve tuzu atalım. İstediğimiz baharatları da atıp güzelce kavuruyoruz.
- Ardından dinlenen köftemize sosu döküp güzelce harmanlıyoruz.
- İçerisine ince ince doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanları ekliyoruz.
- 1 limonu sıkıp biçim veriyoruz. ( şayet lapa olduysa göz kararı sıcak su ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş açabilirsiniz. )
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











