Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 şise domates sosu

Piştikten sonra;

  • 1,5 su bardağı kısırlık bulgur

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

(isteğe nazaran baharatlar)

İç harcı;

  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • 1 limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce mercimeği bir hoş yıkayalım, akabinde tencereye domates sosunu koyalım, ısınan sosa mercimeğimizi koyup sıcak suyu ekleyerek pişirelim.
  2. Mercimeğin pişmesine yakın suluyken bulguru ekleyip duruma nazaran az sıcak suda ekleyerek bi 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  3. Sosu için soğanları kavurup, salçayı ekleyelim ve tuzu atalım. İstediğimiz baharatları da atıp güzelce kavuruyoruz.
  4. Ardından dinlenen köftemize sosu döküp güzelce harmanlıyoruz.
  5. İçerisine ince ince doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanları ekliyoruz.
  6. 1 limonu sıkıp biçim veriyoruz. ( şayet lapa olduysa göz kararı sıcak su ile istediğiniz kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş açabilirsiniz. )

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz)
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Ocakta Patatesli Tavuklu Tepsi Yemeği
Bol Çikolatalı Baton Kek
Krep Suzette
Limon Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |