Mercimek Köftesi
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pulbiber
- Kimyon
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı (10 kısım yeşil soğan )
Servis için;
- Marul
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı mercimeğimizi yıkıyoruz ,tenceremize ekliyoruz ,üzerine 6 su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Arzu ederseniz bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz.
- Mercimeklerimiz tam piştikten sonra 2 su bardağı ince bulgurumuzu üzerine ekliyoruz kapağını kapatıp 10-15 dk dinlenmesini bekliyoruz.
- Diğer yanda kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz tavamıza ekleyip kavuruyoruz ,soğanlarımızı yakmamaya dikkat ediyoruz sağanların ölmesi kâfi olacaktır.
- Salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatlarımızı da ekliyoruz.
- Maydonozlarımızı taze soğanlarımızı doğrayıp kenara alıyoruz.
- Çiğ köfte tepsisi yahut olağan bir tepsiye mercimeğimizin harcını alıyoruz elimize dikkat edelim yakmayalım yoğurmaya başlayalım bir mühlet yoğurduktan sonra salçamızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Arzu ederseniz içerisine limon yahut nar ekşiside ekleyebilirsiniz yahut servis esnasında kullanabilirsiniz.
- En son yeşilliklerimizi ekleyip biraz daha yoğurup servise hazırlıyoruz.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










