Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • Limon
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler yıkanır, tencereye alınır üzerine 3 su bardağı su koyulur ve haşlanır. Haşlanan mercimeklerin üzerine köftelik bulgur eklenir ve yumuşayana kadar beklenir.
  2. Bir tavada 1 çay bardağı yağı alınır, 1 büyük soğan küp küp doğranır ve kavrulur, kavrulan soğana salçalar ek edilir ve devam kavrulur.
  3. Kavrulan sosun altı kapatılır, biraz soğuyunca sos bulgurun üzerine ek edilir, baharatlar ve limon suyu eklenip yeterlice yoğrulur.
  4. Yoğurulan köfteye yeşillikler ek edilip form verilir. Afiyetle yenir. :).

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote
Yaş Pasta
Pink Puding
Patates Çorbası
Portakallı Tarçınlı Kurabiye
Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.