Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- Limon
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- 1 adet büyük soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekler yıkanır, tencereye alınır üzerine 3 su bardağı su koyulur ve haşlanır. Haşlanan mercimeklerin üzerine köftelik bulgur eklenir ve yumuşayana kadar beklenir.
- Bir tavada 1 çay bardağı yağı alınır, 1 büyük soğan küp küp doğranır ve kavrulur, kavrulan soğana salçalar ek edilir ve devam kavrulur.
- Kavrulan sosun altı kapatılır, biraz soğuyunca sos bulgurun üzerine ek edilir, baharatlar ve limon suyu eklenip yeterlice yoğrulur.
- Yoğurulan köfteye yeşillikler ek edilip form verilir. Afiyetle yenir. :).
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

