Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek (1.5 su bardağı su ile haşlanacak)
- Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- İsot
- Kuru nane (damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
- İnce doğranmış taze soğan
- İnce doğranmış maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri suyunu çekene kadar haşlayın ocağı kapatın ve içine köftelik bulguru ekleyip karıştırın,kapağını kapatıp dinlendirin.
- O dinlenirken yağda soğanları güzelce kavurun.
- Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,baharatları da ekleyip karıştırın.
- Mercimeğe ekleyip güzelce harmanlayın.
- Yeşillikleri de ekleyip yoğurun ve hal verin. Afiyet olsuuunn 🌼.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













