Mercimek Ekmeği

Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağından biraz fazla yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 avuç keten tohumu

Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keten tohumu hariç hepsini blend ediyoruz. Sonra keten tohumunu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Karışımı yağlı kağıt üzerine kek kalıbına döküyoruz. Üzerine bir ölçü keten tohumu serpiştirdim.
  3. 180 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz.

Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Misafire En Kolay Pasta / Tepsi Pastası
Lahana Sarması
Erzurum Ketesi
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek
Hdabla | © 2025 |