Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)

Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 4 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye tereyağımızı alalım, eriyince üzerine ince ince doğradığımız soğanları koyalım.
- Üzerine sarımsağı koyalım, güzelce karıştıralım .
- Daha sonra soyup doğradığımız havuç ve patatesleri de ekleyip biraz karıştıralım.
- Üzerine güzelce yıkadığımız mercimeği ekleyelim, tuzunu da atıp 2 litre suyu koyup pişmeye bırakalım.
- Havuç ve patatesleri yumuşayınca kenara alıp blenderla pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
- Ardından üzerine pul biber ve karabiberi ekleyip güzelce çırpalım servise hazır ( dilerseniz servis ederken üzerine tereyağı da ekleyebilirsiniz ).Afiyet olsun.
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







