Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)

Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 4 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber

Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye tereyağımızı alalım, eriyince üzerine ince ince doğradığımız soğanları koyalım.
  2. Üzerine sarımsağı koyalım, güzelce karıştıralım .
  3. Daha sonra soyup doğradığımız havuç ve patatesleri de ekleyip biraz karıştıralım.
  4. Üzerine güzelce yıkadığımız mercimeği ekleyelim, tuzunu da atıp 2 litre suyu koyup pişmeye bırakalım.
  5. Havuç ve patatesleri yumuşayınca kenara alıp blenderla pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
  6. Ardından üzerine pul biber ve karabiberi ekleyip güzelce çırpalım servise hazır ( dilerseniz servis ederken üzerine tereyağı da ekleyebilirsiniz ).Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
+8 Aylık Bebe Aşuresi
Çikolatalı Kruvasan
Balon Gibi Kolay Pişi
Kıtır Ekmekli Erişte Makarna
Hdabla | © 2024 |