Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli)

Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(daha az da olabilir)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 5-6 su bardağı su

Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkarken beyazlık kalmayana nişastası uygunca gidene kadar suda bekletip yıkıyoruz.
  2. Soğanı, patatesi(patatesti de birazcık suda bekletip nişastasını azaltabiliriz) küp küp doğruyoruz.
  3. Tencereye yağı, soğanı ,patatesi, mercimeği ve zerdeçalı ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
  4. Su ve naneyi ekliyoruz.
  5. Patatesler blenderdan geçebilecek kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
  6. Çorba pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirip tuz ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp yiyoruuuuz.

Mercimek Çorbası (Glutensiz Sağlıklı Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Siyah Zeytin Kurulumu
Pastacı Kreması
Kızılcık Marmelati
Avokadolu Enginar Dolması
Yeşil Fasulye
Milföy Tost
Hdabla | © 2025 |