Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardığı mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Zeytinyağ
- 9 su bardağı sıcak su
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklüyü ocağa alıyoruz içine doğradığımız soğanı koyuyor ve kavuruyoruz daha sonra salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Mercimekleri yıkayıp ek edip karıştırıyoruz baharatları ek edip sıcak suyuda üzerine ek edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- 20 dk mühlet tutuyoruz altını kapatıp tel süzgeçten yahut blendırdan geçirip isterseniz üzerine nane serpip servis ediyorsunuz. Yiyenlere afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




