Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardığı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Zeytinyağ
  • 9 su bardağı sıcak su

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklüyü ocağa alıyoruz içine doğradığımız soğanı koyuyor ve kavuruyoruz daha sonra salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Mercimekleri yıkayıp ek edip karıştırıyoruz baharatları ek edip sıcak suyuda üzerine ek edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  3. 20 dk mühlet tutuyoruz altını kapatıp tel süzgeçten yahut blendırdan geçirip isterseniz üzerine nane serpip servis ediyorsunuz. Yiyenlere afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Beşamel Soslu Köfte
Profiterol
Kabak Çiçeği Dolması
Bisküvili Puding
Beyti
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |