Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (sapsarı bir renk için çok önemli!)
  • 2 litre sıcak su
  • 1 fincan zeytinyağı
  • İsteğe bağlı bir tutam toz zencefil
  • Zerdeçal (şifa ve lezzet katmak için!)

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanı ekleyerek yavaşça kavurun.
  2. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  3. Yıkanmış mercimekleri tencereye alın ve karıştırın.
  4. Sıcak su ve limon tuzunu ek ederek, çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Mercimekler yumuşadığında tuz, isteğe bağlı olarak zencefil ve zerdeçalı ekleyin.
  6. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  7. Dilerseniz üzerine tereyağında nane yahut pul biber yakarak servis yapabilirsiniz.

Püf noktası: limon tuzu çorbaya hem parlak bir renk hem de hafif bir ekşilik katıyor, muhakkak atlamayın!.

Afiyet olsun!.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
Limonlu Cheesecake
Tavuklu Kıtır Ekmekli Taşımalık Kavanoz Tarifi
Kestaneli Pilav
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Lazanya
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet