Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu (sapsarı bir renk için çok önemli!)
- 2 litre sıcak su
- 1 fincan zeytinyağı
- İsteğe bağlı bir tutam toz zencefil
- Zerdeçal (şifa ve lezzet katmak için!)
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanı ekleyerek yavaşça kavurun.
- Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Yıkanmış mercimekleri tencereye alın ve karıştırın.
- Sıcak su ve limon tuzunu ek ederek, çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Mercimekler yumuşadığında tuz, isteğe bağlı olarak zencefil ve zerdeçalı ekleyin.
- Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Dilerseniz üzerine tereyağında nane yahut pul biber yakarak servis yapabilirsiniz.
Püf noktası: limon tuzu çorbaya hem parlak bir renk hem de hafif bir ekşilik katıyor, muhakkak atlamayın!.
Afiyet olsun!.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

