Mercimek Çorbam

Mercimek Çorbam Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3/4yemek kaşığı konserve domates
  • 3 yemek kaşığı olağan salça
  • 1 adet havuç (iri rendelenmiş)
  • 1 adet büyük uzunluk patates (iri rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber

Mercimek Çorbam Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyuyoruz akabinde içine konserve domatesi, olağan salçayı ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Ardından soğanı, mercimeği, havucu🥕, patatesi ek ediyoruz tuz ek ediyoruz.
  3. Daha sonra mercimeği ek ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Pişirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Mercimek Çorbam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Şehriye Yemeği
Kırmızı Pancar Salatası
Fırında Tavuk
Kuru Domates Salatasi
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Çıtır Kadayıflı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |