Menemen

Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk domates
  • 3 adet köy biberi
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri tohumlarından ayırıp yıkayıp minik küp halinde doğruyoruz.
  2. Domatesleri de küçük küpler biçiminde doğruyoruz.
  3. Yumurtayı 1 çay kaşığı ekleyerek çırpıyoruz.
  4. Tavaya sıvı yağ ve biberleri alarak hafif kızartıyoruz.
  5. Üzerine domatesleri ekliyoruz.
  6. Kırmızı toz biber ve karabiberi de ek edip karıştırıyoruz.
  7. Tavanın kapağını kapatıp 5 dk pişiriyoruz.
  8. Üzerine çırptığımız yumurtayı ekleyip tekrar pişiriyoruz.
  9. Servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun👌🤗.

Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Acılı Sosu İle Fırında Brokoli
Karnabaharlı Makarna
Göçmen Döndürmesi (Pazı Sapından)
Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle)
Pizza
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |