Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Üzeri için;

  • Yarım kangal dilimlemiş sucuk
  • 2-3 adet küp küp doğranmış kapya biber
  • 2-3 adet doğranmış yeşil biber
  • Yarım kase haşlanmış konserve mısır
  • Yarım kase ayıklanmış siyah zeytin
  • 1 adet ince dilimlenmiş domates

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alıp üzerine su zeytinyağı ve mayayı ve şekeri ilave edip hafif karıştırıyoruz.
  2. Yoğurmaya geçmeden tuzu ek edip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Ağzını kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz .
  4. Dinlenen hamuru ikiye bölüp tepsileri tereyağı ile yağlayıp hamur bezesini tepsiye güzelce yayıyoruz.
  5. Üzerine sostan ek edip kaşık yardımıyla eşit formda yaydıktan sonra üzerine sucuk ,biberleri ,zeytin ve mısır son olarak domatesi ek ettikten sonra evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırın da yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Son olarak rendelenmiş kaşarı da ek ettikten sonra 5 dakika daha pişirip kaşarları eridikten fırından çıkarıp 5 dakika sonra dilimleyip servis ediyoruz.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Böyle Lezzet)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Sebzeli Kıymalı Muhteşem Börek
Kaşık Dökme (Peynirli)
Vişneli Bisküvili Kup
Borcam Kebabı
Kolay Bal Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |