Menemen
Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet yeşil biber ( isteğe nazaran acı yahut tatlı )
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz üzerine
Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alıp kızdıralım.
- Biberleri doğrayıp ekleyip 2-3 dakika soteleyelim. Sonra soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 kere karıştırdıktan sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Orta ateşte suyunu çekene kadar (5-7 dakika) pişirelim.
- Piştikten sonra tereyağını ekleyelim. Gerisinden tuzunu ve pul biberini ve isteğe nazaran karabiberini ekleyelim.
- Yumurtalarını ister çırpıp istersek tek tek kırarak tavaya katalım. Yumurtaları hafif karıştırarak pişirelim.
- Bir kaba yahut bakır tavaya koyarak üzerine hafifçe maydanoz serperek servi edelim. Afiyet olsun.
Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







