Menemen

Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet yeşil biber ( isteğe nazaran acı yahut tatlı )
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz üzerine

Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tavaya alıp kızdıralım.
  2. Biberleri doğrayıp ekleyip 2-3 dakika soteleyelim. Sonra soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 kere karıştırdıktan sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Orta ateşte suyunu çekene kadar (5-7 dakika) pişirelim.
  3. Piştikten sonra tereyağını ekleyelim. Gerisinden tuzunu ve pul biberini ve isteğe nazaran karabiberini ekleyelim.
  4. Yumurtalarını ister çırpıp istersek tek tek kırarak tavaya katalım. Yumurtaları hafif karıştırarak pişirelim.
  5. Bir kaba yahut bakır tavaya koyarak üzerine hafifçe maydanoz serperek servi edelim. Afiyet olsun.

Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Klasik 2 Renkli Kek
Patlıcan Dizme
Kaşık Poğaça
Çok Lezzetli Tahinli Glutensiz Ekmek ( Ketojenik )
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |