Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 150 gram tereyağ
Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.Ardından unu ekliyoruz.
- Son 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim un markasına nazaran değişebilir.
- Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamurları yuvarlayıp derin kaba sıvı yağ koyup yağa bulayalım ve geniş bir tabağa dizelim.
- Hamurları 15- 20 dk dinlendirelim.
- Tereyağını eritelim.
- Dinlenen hamurlardan birini alıp hafif yağladığımız tezgaha alıp elimizle açalım.
- Kenarda erittiğimiz tereyağdan 1 kaşık koyup hamura dağıtalım.
- Hamuru yuvarlayarak simit üzere yapalım.
- Birer uçtan tutup yırtmadan büyütelim ve gül formunda saralım.
- Bir tepsi üzerine hepsini bu türlü yapıp dizelim ve yaklaşık 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurlardan birini hafif unladığımız tezgaha alalım ve merdane yardımıyla ince halde açalım.
- Isıttığımız tavaya hafif yağ koyup önlü gerili nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Yine bütün hamurları bu türlü yapalım.Servis edebiliriz.Afiyet olsun. 🙂
Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








