Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayır)
- 3 çay kaşığı tuz
- 20 yemek kaşığı un
İç harç için;
- Dilediğiniz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Çörekotu
- 1 yumurta sarısı
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve sıvı yağı kaba alıp karıştırıyoruz.
- Ardından kuru gereçleri ve unun yalnızca 10 yemek kaşığı kadarını ekleyip homojen cıvık hamur elde edilene kadar karıştırıyoruz.
- Bu etaptan sonra unu denetimli şekilde(önce kalan unun 5 yemek kaşığı kadarını daha sonra kalan kısmını) ek ederek yoğurma sürecine başlıyoruz.
- Hamuru hazırladıktan sonra kenara alıyoruz.
- Ardından iç harcı hazırlayıp hamuru şekillendirmeye başlıyoruz.
- Şekillendirdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarısını ve çörekotunu ekleyip fırın tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız alt üst ayarlı yüksek derecedeki fırınımıza pişmek üzere atıyoruz.
- 15 dk pişme müddeti oluyor varsayımı (fırına nazaran değişkenlik gösterebilir, denetim edin).Piştikten sonra birinci sıcağı çıkınca afiyetle yiyebiliriz.
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











