Mayasız Şipşak Poğaça

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim daha fazla yahut az olabilir)
  • 4-5 kısım dere otu

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim dikkatli ekleyin bardağın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir yeterlice yoğuralım.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Ben hamuru ikiye böldüm yarısına dereotu ekledim (isteğe bağlı)
  5. Mandalina büyüklüğünde modüller koparalım üzerine bastıralım arasın peynir koyup, üst kısmından kapatalım tepsiye dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürelim ben susamda serpiştirdim üzerine.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Tadında Kiş
Kereviz Dolması
Anne Keki
Tek Tencere Soslu Makarna
Fırında Makarna
Kadınbudu Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet