Mayasız Şipşak Poğaça

Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim daha fazla yahut az olabilir)
- 4-5 kısım dere otu
Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim dikkatli ekleyin bardağın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir yeterlice yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ben hamuru ikiye böldüm yarısına dereotu ekledim (isteğe bağlı)
- Mandalina büyüklüğünde modüller koparalım üzerine bastıralım arasın peynir koyup, üst kısmından kapatalım tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ben susamda serpiştirdim üzerine.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Mayasız Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



