Mayasız Sebzeli Poğaça

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 yemek kayığı yoğurt
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet kabartma tozu (20 gr)
- 5-6 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
Arası için;
- Kaşar peynir
Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Akabinde küçük doğranmış dereotu, kırmızı biber ve rendelenmiş havucu ek edip tekrar hamuru yoğuruyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayıp, elimizle biraz açıp ortasına kaşar peynir koyup kapatıp poğaça hali verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













