Mayasız Sebzeli Poğaça

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kayığı yoğurt
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet kabartma tozu (20 gr)
  • 5-6 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç

Arası için;

  • Kaşar peynir

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Akabinde küçük doğranmış dereotu, kırmızı biber ve rendelenmiş havucu ek edip tekrar hamuru yoğuruyoruz.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayıp, elimizle biraz açıp ortasına kaşar peynir koyup kapatıp poğaça hali verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek
Beyti
Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Böyle Bir Tarif) (Videolu)
Enfes Tavuk Şinitzel Tarifi
Hengel Tarifi
Sarı Üzümlü Zerdeli Sütlaç
Hdabla | © 2025 |