Mayasız Poğaça Tarifi
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un ( yoğurdunuzun kıvamına nazaran değişkenlik gösterebilir)
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için ;
- Susam
- Çörek otu
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un kabartma tozu hariç tüm gereçleri alın karıştırın.
- Un ve kabartma tuzunu ek ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve avucunuzun ortasında yuvarlayın.
- Hamuru hafif parmak uçlarınızla oval bir formda açın içerisine peynir yerleştirin kapatın.
- Düz çevirip hafif elinizle bastırın uç kısımlarından hafif büzün.
- Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin .
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve poğaçaların üzerine sürün.
- Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin bir bıçakla üzerlerine hafif çizikler atın ( dilerseniz bu süreci yapmayabilirsiniz )
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Artık çayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














