Mayasız Poğaça Tarifi

Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un ( yoğurdunuzun kıvamına nazaran değişkenlik gösterebilir)

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için ;

  • Susam
  • Çörek otu

Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un kabartma tozu hariç tüm gereçleri alın karıştırın.
  2. Un ve kabartma tuzunu ek ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve avucunuzun ortasında yuvarlayın.
  4. Hamuru hafif parmak uçlarınızla oval bir formda açın içerisine peynir yerleştirin kapatın.
  5. Düz çevirip hafif elinizle bastırın uç kısımlarından hafif büzün.
  6. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin .
  7. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve poğaçaların üzerine sürün.
  8. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin bir bıçakla üzerlerine hafif çizikler atın ( dilerseniz bu süreci yapmayabilirsiniz )
  9. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Artık çayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dilli Böğürtlenli Tiramisu
Mercimek Cipsi
Milföyden 1 Tepsi Börek
Çikolata Soslu Kek (Sütsüz)
Fellah Köftesi
Kabak Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |