Mayasız Pamuk Poğaça

Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pekmez

Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, sirke, tuz, ekleyelim uygunca çırparak karıştıralım.
  2. Azar azar un ekliyelim un, üzerine karbonat ve kabartma tozu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım (püf noktası yumuşak bir hamur olmalı ve hamur uygunca 6-7 dakika yoğrulmalıdır).
  3. Hamurdan kesimler kopararak elimizin içinde açalım içine peynir koyup bohça halinde kapatalım.
  4. Sıvı yağ, yumurta, pekmez, karıştırıp fırça ile poğaçaların üstüne sürelim üzerine çatalla çizikler atalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü pişinceye kadar kızartalım.
  6. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı
Akşam Yemeği (Menü)
Bademli Alman Pastası
İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
Hdabla | © 2025 |